Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki poslije prolaza u polufinale ovog takmičenja bio je veoma zadovoljan svojim izabranicima.

Viktor Troicki je poslije dramatične pobjede nad Kazahstanom, izborene na kraju u dublu, rekao da je ova uloga sasvim drugačija od one na koju je navikao.

“Ovo je potpuno nova uloga za mene. Prva godina na mjestu selektora Dejvis kupa, poslije mnogo godina u timu kao igrač. Iskusio sam sve, ali ovo je potpuno drugačiji nivo, biti kraj terena i podržavati igrače”istakao je Troicki, a onda se osvrnuo na maraton Kecmanovića:

“Bio je to težak poraz za Miomira. Igrao je zaista veoma dobro, bio je to rolerkoster meč. Imao je mnogo meč lopti. Zaista se sjajno borio, ali nažalost je na kraju presudilo iskustvo igrača iz Kazahstana. Bio je to njegov debi i dalje stojim iza te odluke da igra on. Miomir je ranije igrao protiv Kukuškina i pobijedio ga. Mislim da je to bila dobra odluka, iako je Miomiru ovo bio prvi meč Dejvis kupa. Dao je sve na terenu, nažalost u ključnim momentima nije imao sreće kao ni pravi fokus, ali sam jako ponosan na njega. Kao što je Novak rekao, naučili smo, nosimo pozitivne stvari iz ovog meča”.

Na kraju, dao je niz pohvala na račun igre najboljeg svjetskog tenisera.

“Novak je heroj našeg tima sve ove godine i zahvalan sam što sam ga imao kao navijača i kao igrača. Uradio je jako mnogo za naš tenis, ne samo u Dejvis kupu, već za srpski tenis uopšte. Daje sve za tim, igra, pobjeđuje, veliki je to pritisak. Nisam igrao toliko mečeva kao on i nisam osjećao to što je on, posebno ulazeći u duele posle 0:1. To je jako teško. Uradio je sjajan posao, prvo u singlu, poslije i u dublu sa Nikolom. Igrali su nevjerovatno prvi i treći set. Ponosan sam na cijeli tim, ne samo na igrače, već i sve okolo. Imamo sjajnu hemiju i sve ide dobro. Radujem se polufinalu u petak. Na terenu sam napravio grešku i rekao subota. Nije, nego je petak. Imamo dan odmora i da se spremimo za naredni meč”.

Duel polufinala Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske na programu je sutra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime