Vilander o grčevima Alkaraza: "To je prouzrokovao Novak, samo Novak"

Mats Vilander je tokom razgovora za “Eurosport” rekao kako je Novak Đoković odgovoran za grčeve Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa.

Novak Đoković je juče savladao Karlosa Alkaraza koji se mučio sa grčevima u polufinalu Rolan Garosa, a sada je legendarni švedski teniser Mats Vilander progovorio šta misli o tome.

“Grčeve je prouzrokovao Novak, samo Novak. Razlika između toga kako se Novak kreće čak i kada je iscrpljen i u poređenju sa Karlitosom, to je velika razlika. Nikada nisam ovo video kod Karlosa, Novak je otkrio njegovu slabost. Mislim da je tu bilo i do tenzije i stresa, svakako. Nisam čuo da je imao grčeve ranije. Ne mogu da zamislim da nije imao dobre pripreme, tako da mislim da je do stresa”rekao je Vilander pa dodao:

“Karlos Alkaraz trči prosečno 20 metara sve do tog dela sa grčevima. Igrali su 155 poena, to je oko 3.000 metara, to je 30 puta po 100 metara sprinta. Nije hodao, morao je da sprintuje na sve. Novak je mudriji i Karlos možda nije čitao igru tako dobro, a i napravio je više koraka”.

Postavi odgovor