(credit & photo: Pedja Milosavljevic/SIPA PRESS)

Francuski teniser Žil Simon dao je izjavu za švajcarski “Blik” u kojem se dotakao najbolje trojke: Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Rodžera Federara. 

Žil Simon pohvalio je Novaka Đokovića zbog osnivanja nove teniske organizacije, ali i rekao da često ne dijeli mišljenje sa trenutnim brojem jedan na svijetu.

“Mislim da nam treba bolja organizacija tenisera i zato sam uz Novaka Đokovića. Ipak, u nekim stvarima ne dijelim njegovo mišljenje, često je ekstreman u stavovima, ali je očigledno to nešto što ga čini toliko dobrim. Na primjer, Rafael Nadal i Rodžer Federer se ne bave toliko politikom, više su diplomate. Teško bi mi bilo da odaberem stranu” – rekao je Žil Simon.

On se prisjetio i meča na Rolan Garosu kada je njegova domaća publika navijala za Rodžera Federera više nego za njega. Sa sličnim situacijama suočava se i Đoković na drugim turnirima, gdje navijači otvoreno navijaju za njegovog protivnika.

“Bilo je mnogo stranaca na stadionu tada, ali to me nije pogodilo. Novak, na primjer, shvata te stvari lično” – dodao je Simon.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime