Foto: FK Tuzla City/Facebook

Novi trener Tuzla sitija Husref Musemić preuzeo je u zimskom prelaznom roku klub sa kojim mu je cilj da izbori plasman u Evropu. Za klupski sajt kluba iskusni trener govorio je prvim utiscima u novoj sredini, saradnji sa predsjednikom Azmirom Husićem i drugim stvarima.

Husref Musemić je treći trener Tuzla sitija u ovoj sezoni. Nakon Zlatana Nalića na klupu je došao Nermin Bašić, a od zime tu je iskusni trener koji je već sarađivao sa Azmirom Husićem u Slobodi.

To je sudbina nas trenera. Nikad se ne zna gdje ćete biti sutra. Došao sam u Tuzlu gdje sam godinu i po bio ranije u Slobodi. Sada sam u Tuzla sitiju i nadam se da ću biti jednako uspješan kao u Slobodi” – rekao je Musemić i dodao o saradnji sa Husićem:

To je život. Nikad se ne zna i zato uvijek trebate ostaviti dobar utisak svugdje, imali smo uvijek privatnu komunikaciju i dok sam bio u Sarajevu. Čestitali praznike, razgovarali o zdravlju i tako. Poželio bih da naša saradnja bude uspješna kao i ranije u Slobodi

Bivši trener Sarajeva rekao je kako pripreme protiču kako treba, te da poznaje većinu igrača.

Gledao sam dosta utakmica Tuzla sitija, poznajem dosta igrača, a kroz ovih dvadesetak dana rada sam ih još upoznao i to mi ne predstavlja problem. Imamo igrački kadar koji imamo i čisto sumnjam da ćemo više išta dovoditi. Mislim da sa ovim što imamo možemo do ljeta dobro odraditi. Januarski prelazni rok je skromniji i ne želimo žuriti i pogriješiti. Neke stvari ćem oostaviti za ljeto” – kazao je iskusni stručnjak i dodao:

Malo je vrijeme šareno, što je i normalno za ovo doba godine. Veliko su promjene i to najteže pada igračima. Na to ne utječemo i moramo se prilagoditi“.

Cilj i već dugo želja kluba je izlazak u Evropu. Ove sezone, djeluje da do tog mjesta nikad nije bilo teže doći.

Imamo 42 boda u igri, ali i mogućnost da preko Kupa dođemo do Evrope. Teško je obećati, opet kažem. Dok je teorija u igri, sve je moguće” – otkrio je Musemić.

Tuzla siti je prija dva dana u prijateljskoj utakmici ostavila dobar utisak i savladala Triglav.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime