Foto: fiba.basketball

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u košarci, Dragana Domuzin rekla je u intervjuu za MeridianSportBH da ekipa poslije sjajnog rezultata na Evropskom prvenstvu ne treba da ima nikakav pritisak i da samo treba da nastave u tom ritmu sa puno samopouzdanja i motivacije.

Košarkašice Bosne i Hercegovine ovo ljeto su na Evropskom prvenstvu napravile fenomenalan uspjeh i završile su kao pete, a Dragana ističe da joj je prije svega velika čast što je bila dio ovog tima. 

Prije svega da kažem da mi je bila čast i zadovoljstvo biti dio tima i reprezentacije prethodno ljeto, a posebno nastupati na tako velikoj sceni. Privilegija je nositi dres svoje države i boriti se za nju. Mislim da smo ostvarili rezultat koji niko nije očekivao, pa čak ni mi same da budem iskrena. Samo ću reći da smo se vratili u stilu poslije 22 godine na evropsku scenu i zasijale u punom sjaju. I nećemo stati, sada smo dobile motivaciju i vjetar u leđa da nastavimo gdje smo stale i ostvarimo još bolje rezultate” – izjavila je Domuzin.

Nakon tog rezultata u Banjaluci je priređen doček za sve košarkašice iz ovog grada koje su ostvarile sjajan rezultat sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na tom prvenstvu.

Iskrena da budem doček je bio fenomenalan. Niko od nas nije očekivao takvo nešto, i smatram da je to bio jedan od najljepših gestova naše Banjaluke. Zaista je bio savršen osjećaj stajati na balkonu pred masom ljudi koji te podržavaju i prate. Ja sam se osjećala predivno i iskreno se nadam da ćemo sljedeći put svi sa medaljom oko vrata da se predstavimo Banjaluci” – kazala je ona.

Domuzin, Dragana Domuzin za MeridianSportBH: “Nadam se da ćemo sljedeći put svi sa medaljom oko vrata da se predstavimo Banjaluci”
Foto: fiba.basketball

Domuzin je zatim rekla da ne treba stavljati nikakav pritisak sada na ovu reprezentaciju koju očekuju prvo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pa onda i za Svjetski šampionat.

Okupljanje nam je sada u novembru. Smatram da ne treba da imamo apsolutno nikakav pritisak, jer smo mi na proteklom Eurobasketu iznenadili sve oko nas, tako da samo treba da nastavimo u tom ritmu sa puno samopuzdanja i motivacije i uspjeh neće izostati sigurna sam. Mlada smo ekipa, dovoljno se poznajemo, i zajedno možemo sve da pobijedimo” – naglasila je Dragana.

Ističe da je u košarci završila sasvim slučajno, ali sada veoma uživa u tom sportu, te da je u banjalučkim klubovima imala dobre uslove za rad i napredovanje.

Za košarku sam se odlučila sasvim slučajno, prije nje sam probala mnoge sportove, ali na kraju sam se pronašla u košarci i sada je igram s puno ljubavi. Iskreno nisam imala nekih idola, jednostavno sam zavoljela ovu igru i voljela sam da ispratim svaku utakmicu, a posebno sam uvijek posmatrala igrače koji su se isticali. Uvijek mi je cilj u životu da budem najbolja i da uvijek pobjeđujem” – rekla je Domuzin i dodaje:

Moji počeci su bili u Školi košarke Partizan. Kasnije sam se razvijala kroz mlađe selekcije u Feniksu i stvarno sam uvijek imala dobre uslove za rad i napredovanje. Prve seniorske minute sam odigrala za Orlove, i smatram da je to moj klub koji mi je dao odskočnu dasku za moj dalji razvoj. Lijep je osjećaj prisjetiti se svih tih trenutaka i uvijek ću ih pamtiti“.

Domuzin, Dragana Domuzin za MeridianSportBH: “Nadam se da ćemo sljedeći put svi sa medaljom oko vrata da se predstavimo Banjaluci”
Foto: fiba.basketball

Nakon toga uslijedio je prvi inostrani angažman, gdje je potpisala ugovor sa španskom Ekstramadurom. Za taj period kaže da je naučila mnoge stvari i da se voljela nekad vratiti u tu ligu. 

“U Španiji mi je bilo odlično, mislim da mi je to dosta pomoglo i da sam dosta napredovala kroz tu sezonu. Naučila sam mnoge stvari kako na terenu tako i van njega. Otišla sam jako mlada, cilj je bio da vidim gdje sam, koliko mogu i da naučim neke nove stvari i naravno da se borim protiv starijih i iskusnijih od sebe za svoje minute. I ja sam stvarno zadovoljna i srećna da sam imala priliku tako mlada da igram u jednoj od najjačih ekipa u Evropi. Rado bih se vratila u Španiju i voljela bih da igram opet nekad tu ligu” – izjavila je košarkašica Bosne i Hercegovine. 

Uslijedio je povratak u Orlove i osvajanje tri trofeja, a posebno joj je drago zbog titule prvaka Bosne i Hercegovine koju ranije nije imala.

Prethodna sezona je bila veoma uspješna za mene i ekipu, cilj je bio da se osvoje sve tri titule. Meni je nedostajala titula Bosne i Hercegovine pa sam veliku želju imala da to ostvarim i uspjeli smo. Zaista smo imali sjajnu sezonu, naravno bilo je uspona i padova, ali dosta toga sam mogla i da naučim iz prošle sezone i najbitnije od svega je da smo ostvarili sve što smo zamislili. Sve u svemu smatram da mi je dosta pomogla prošla sezona i da sam dosta napredovala u svakom smislu” – kazala je Domuzin.

Domuzin, Dragana Domuzin za MeridianSportBH: “Nadam se da ćemo sljedeći put svi sa medaljom oko vrata da se predstavimo Banjaluci”
Foto: fiba.basketball

Sada je postala član njemačke ekipe TC Herner, gdje je glavni cilj borba za titulu.

Ovdje su velika očekivanja i uvijek je borba za titulu. Tako da neće biti lako, ali vjerujem u svoj tim i borićemo se da ispunimo naše ciljeve korak po korak i najbitnije od svega jeste da ostanemo sve zdrave” – rekla je Dragana.

Ova Banjalučanka ističe da u njenom gradu ima dosta toga obići, a posebno je izdvojila par stvari:

Za mene je Banjaluka nešto posebno, ima dosta stvari da se obiđe, ali mislim da svi imaju običaj da odu na ćevape kod Muje, prošetaju Gospodskom ulicom i obiđu Kastel“.

Košarkašice Bosne i Hercegovine u novembru očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, u februaru će imati istorijsku priliku da se plasiraju na prvenstvo svijeta, a mi Dragani želimo puno sreće u karijeri.

Pročitajte takođe intervjue koje su ranije za MeridianSportBH dale Milica Deura i Nikolina Džebo.

Piše: Dejan Jovičić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime