Njemačka nadjačala Srbiju i postala šampion svijeta

Njemačka je u finalu Svjetskog prvenstva savladala Srbiju sa 83:77.

Nijemci su nakon velike borbe stigli do svoje prve titule svjetskog šampiona.

Srbija je doživjela peh nakon samo dva i po minuta, kada je Ognjen Dobrić povrijedio zglob i izašao sa parketa. Nakon nekog vremena se vratio na klupu, ali do kraja susreta više nije ulazio na teren.

Srbija je prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa 26:23, a u drugoj je takođe imala prednost, ali su Nijemci bili nešto konkretniji, pa se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 47:47.

Izabranici Gordona Herberta su bili dominantni u trećoj dionici, u kojoj su limitirali rivala na samo 10 postignutih poena, naspram svojih 22.

Orlovi su u četvrtoj dionici na krilima izuzetno raspoloženog Alekse Avramovića, uspjeli uvesti meč u neizvjesnu završnici, međutim nisu imali dovoljno snage za potpuni preokret.

Denis Šruder je preuzeo odgovornost kod Njemačke, te je svojim poenima uz izuzetno bitnu raniju trojku Johanesa Fojtmana odbio sve nalete protivnika, a konačan rezultat je glasio 83:77.

Kod pobjednika, Šruder je bio najefikasniji sa 28 poena, a pratio ga je Franc Vagner sa 19. Na drugoj strani, Avramović je postigao 21 poen, a Bogdan Bogdanović je brojao do 17.

Postavi odgovor