Čubrilo za MeridianSportBH: "Nastup za BiH bi bio ostvarenje sna"

Marko Čubrilo je tokom razgovora za MeridianSportBH prokomentarisao dosadašnji tok svoj profesionalne karijere.

Trenutni fudbaler Igmana, Marko Čubrilo je svoju karijeru započeo u redovima mlađih kategorija Partizana, te je istakao kako mu je to do sada omiljeni igrački period.

“Prošao sam čitavu omladinsku selekciju Partizana i sigurno da je ostao žal što nisam zaigrao za prvi tim Partizana. Najviše mi se nekako i izdvaja taj period koji sam proveo u Partizanu, kada su u pitanju klubovi u Super ligi Srbije”kazao je Čubrilo te prokomentarisao svoje iskustvo igranja u Sloveniji, odnosno u redovima Domžala:

“U Domžalama mi je trener bio Simon Rožman, tada je Senijad Ibričić još uvijek igrao. Simon je mlad trener i sigurno da zaslužuje da napravi još puno dobrih stvari, kako je to i do sad radio. Stvarno mislim da će kao trener u budućnosti napraviti super uspjehe, kao i sportski direktor Senijad Ibričić”.

igman
Foto: FK Igman Konjic/Facebook

Po pitanju igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Čubrilo je svoj put započeo kao član Leotara.

“Fino iskustvo i počeci u Premijer ligi BiH bili su u Leotaru. Prvu godinu smo ostali u ligi i sigurno da ostaje žal što smo ispali, jer klub sa takvom tradicijom to zaslužuje. Imao sam odličnu komunikaciju sa Markom Maksimovićem. Stvarno bih želio da on što prije nađe pravi klub za sebe, jer trener kakav je Marko Maksimović zaslužuje velike stvari” započeo je Čubrilo te objasnio kako je došlo do saradnje sa Igmanom:

“Dobio sam poziv sportskog direktora Zajke Zebe da dođem u Igman. Mislim da je dobra odluka što sam došao u ovaj klub. Odluku da dođem u Igman sam napravio odmah, jer je ovo jedna zdrava sredina i prava sportska priča. Konjic je jako lijepo mjesto i gostoprimljivo”.

Igmann
Foto: FK Igman

Čubrilo je odgovorio na pitanje i o tome kako je raditi sa trenerom Edisom Mulalićem.

“Može se puno naučiti od trenera Edisa Mulalića i kao ekipa napredujemo svakim danom. Sve više se razumijemo i nadamo se dobrim rezultatima u nastavku sezone”otkrio je Čubrilo te naglasio koliko je bitna pobjeda protiv Tuzla sitija:

“Utakmica protiv Tuzla sitija nam je bila jako bitna i osjećaj je fenomenalan jer sam uspio postići pogodak. Cijela ekipa je zaslužna za sve to i timski duh je taj koji je pobijedio utakmicu. Mi idemo utakmicu po utakmicu i generalno svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako da vjerujem da će sve biti uredu. Igman i ljudi u klubu koji se trude oko svega zaista zaslužuju podršku navijača, mislim da možemo naš tim podići na još jedan veći nivo i sigurno to Konjic zaslužuje”.

Za kraj razgovora smo pitali Čubrila da li bi volio dobiti poziv od selektora Bosne i Hercegovine Save Miloševića.

“Svakako da bih bio oduševljen na poziv selektora Save Miloševića i to bi bilo ostvarenje mog sna da nastupim za A selekciju i državni grb”zaključio je Čubrilo.

Pripremila: Lejla Šabanović

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor