(VIDEO) Gdje su i šta rade: Bivši špic Sarajeva dao gol, pa od sreće skinuo svoj šorc i stavio ga na glavu

Nekadašnji centarfor Sarajeva Nikola Komazec je postigao svoj prvi gol u dresu novog kluba iz Tajlanda, Ajuthaje junajted, a proslavio ga je na zaista komičan način skinuvši svoj šorc i stavivši ga na svoju glavu.

Nikola Komazec je začinio svoj debi za tajlandski tim Ajuthaja junajted postigavši zaista divan gol za poravnanje rezultata u 97. minuti igre, ali ono što je sve prisutne iznenadilo je njegova komična proslava gola.

Naime, od sreće je ovaj nekadašnji centarfor Sarajeva skinuo svoj šorc i obukao ga na svoju glavu što je poslalo njegove saigrače i klupu da “prsnu” od smijeha. Video ove zaista smiješne situacije možete pogledati u nastavku.

Inače je Komazec jedan pravi “globtroter” jer je do sada u svojoj karijeri promijenio čak 19 klubova, a ovaj 34-godišnji centarfor iz Vrbasa je tim putem obišao razne države i kulture.

Komazec je svoju karijeru u seniorskom fudbalu započeo u redovima nekadašnjeg superligaša Srbije Hajduka iz Kule. Poslije toga je on otpočeo  svoju sportsku avanturu putovavši od Rumunije pa sve do Tajlanda i nazad do Slovenije.

U Sarajevo je ovaj 189 centimetara visok ofanzivni igrač došao u sezoni 2013-2014 i na “Koševu” je ostavio ako ništa, bar lijep statistički trag, jer je na 19 nastupa u svim takmičenjima postigao 14 golova.

Poslije on opet ide po starom i nikako da kaže sebi “ostaću na jednom mjestu”, pa opet ide u Aziju gdje nastupa za jušnokorejski tim Busan Ipark i nakon njega je do svog trenutnog tima promijenio čak 12 timova.

Ostaje pitanje samo koliko će se Komazec zadržati u svom novom klubu prije nego otplovi u neku novu zemlju i neku novu fudbalsku avanturu.

Postavi odgovor