Printscreen

Barselona je zvanično objavila dovođenje 17-godišnjeg krilnog napadača Fabija Blanka u svoj “B” tim. Ovaj mladi fudbaler je prozvan kao novi Feran Tores od strane mnogih zbog svog načina igre, prenosi “barcauniversal”.

Fabijo Blanko koji je sa svojih 17 godina još tinejdžer je potpisao ugovor sa “B” timom katalonske Barselone, a koliko ga cijene su pokazali sa otkupnom klauzulom od 100 miliona evra.

Ovaj mladi fudbaler koji je u rođen u španskom gradu Almeriji igra predominatno na poziciji desnog ofanzivnog krila, ali sposoban je da pokrije još nekoliko napadačkih pozicija.

Blanko je započeo svoje fudbalsko putovanje u Valensiji i već tada je nekoliko evropskih timova, uključujući Barselonu i Real Madrid, bilo zainteresovano za njegove usluge. Ipak, on je odlučio da ode u Bundesligu, potez koji na kraju nije bio dobar niti za jednu stranu.

Na preko 600. minuta odigranih u U-19 timu Ajntraht Frankfurta je postigao dva gola i upisao je jednu asistenciju. Njegova mala minutaža u Njemačkoj je bila ključni faktor u njegovom povratku za Španiju.

Potpisivanje novih mladih napadača savršeno opisuje Čavijevu filozofiju o njegovanju i razvoju podmladka u njegovom timu. Sa Pedrijem, Gavijem i Nikom koji su glavni primjeri tinejdžera koji su uspjeli trenutno u “Barsi”, upravo bi Blanko mogao da bude sljedeći na toj listi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime