NFSBiH

Fudbalske reprezentativke Bosne i Hercegovine saznale su raspored utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nakon što su u petak bili poznati svi protivnici s kojima će se susresti. 

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju s klupe predvodi Samira Hurem, put do Svjetskog prvenstva tražiće kroz grupu E.

Kvalifikacije će biti otvorene u septembarskoj reprezentativnoj pauzi, a bosanskohercegovačke fudbalerke će prvo 17. dana u tom mjesecu dočekati Crnu Goru, a četiri dana poslije odigraće utakmicu na Malti. 21. oktobra gostovaće u Danskoj, dok će četiri dana poslije ugostiti Rusiju. Dvije vezane domaće utakmice odigraće u novembru. Prva od njih biće s Danskom 25. novembra, a potom će uslijediti domaćinstvo Malti pet dana poslije. U trećoj vezanoj utakmici na domaćem terenu Azerbejdžan će biti protivnik 7. aprila 2022. godine, dok će nakon toga uslijediti gostovanje Crnoj Gori 12. aprila. Kvalifikacioni ciklus biće okončan u septembru naredne godine gostovanjima Rusiji drugog septembra i Azerbejdžanu četiri dana poslije.

Svjetsko prvenstvo održaće se na ljeto 2023. godine.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime