Foto: nfsbih.ba

Trener SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem rekla je pred početak  „Sarajevo Regional Cup“ da je velika želja da se pokrene regionalna liga u ženskom fudbalu. 

U Sarajevu će ovog vikenda gostovati šampioni iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a trener Hurem je rekla da postoji velika želja da se pokrene regionalna liga.

Ovaj turnir predstavlja realizaciju naše vizije. U proteklom periodu smo imali brojne sastanke s klubovima i pokrenule smo ovu priču. Turnir predstavlja razvoj ženskog fudbala u regionu i državi. Uslovi nisu najbolji, kada gledamo na virus korona pandemiju, ali smo ipak uspjele da organizujemo ovaj turnir. Naša želja jeste da počne regionalna liga za žene i ovo je poruka za UEFA da žene to mogu. Dolaze nam u Sarajevu najbolji timovi Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Zbog trenutne situacije, nažalost nisu mogle prisustvovati šampionke Sjeverne Makedonije, Albanije, Mađarke, Slovenije, ali vjerujemo da će naredne godine biti uz nas” – izjavila je Hurem.

Prvu utakmicu sutra igraju ekipe Sarajeva i Spartaka iz Subotice, u nedjelju se sastaju Breznica i Osijek, dok u utorak igraju Sarajevo – Breznica, te Spartak – Osijek.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime