REUTERS/Ibraheem Al Omari

Najbolji bosanskohercegovački atleričar Amel Tuka nakon osvajanja zlatne medalje na 400 metara na državnom prvenstvu u Zenici izjavio je da će preskočiti trku na 800 metara i rekao je da je poseban osjećaj trčati na državnom prvenstvu, prenosi “Sport1“.

“Trener od mene traži i insistira da trčim dvije trke na 400 metara. To jest, ovu trku na 400 metara te štafetu 4×400 m. Sada mi treba malo brzine za sljedeće trke, za brže prolaze, tako da vjerovatno neću trčati 800 metara, jer mi sada ne treba da se puno opterećujem te da idem i 800 m i štafetu 4×400 m. Stoga vjerujem da će to samo biti štafeta” izjavio je Tuka pa dodao:

“Uvijek je poseban osjećaj trčati na državnom prvenstvu sa najboljim bosanskohercegovačkim atletičarima i na najdražem stadionu. Vrati me uvijek na moje početke pa sam srećan kada se poklopi kalendar da mogu nastupiti. Naravno, najvažnije je braniti boje svog kluba i donijeti mu što više medalja i sa najviše postolja. Ne očekujem još neke baš posebne rezultate, jer trčim iz punih treninga. Sve je podređeno Olimpijskim igrama, jer sam već prije dvije godine potvrdio normu za Tokio. Na meni je sada samo da se pripremam. Mnogi su atletičari već na početku sezone, upravo iz razloga što nemaju ispunjenu normu, išli jako brzo. Tako da imam to vrijeme pred sobom da se pripremam da budem baš najbolji kada treba”.

Najbolje vrijeme ove sezone na otvorenom postigao je u Dohi, dok je u dvorani na 800 metara najbrži bio na Kopernikus kupu u poljskom Torunu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime