Gettyimages

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Malte izjavio je da je očekivao više od svojih igrača i vidno nezadovoljan rekao je da neće davati intervjue do početka priprema za Evropsko prvenstvo.

“Mučili smo se ovih dana, nije nam išlo, ali izvukli smo se i idemo dalje. Pokušali smo sa svježim igračima, a da u drugom dijelu kada protivnik padne uđu drugi. Teško mi je što ne igramo dobro, ne ide nas, ali krenuće. Očekivao sam više. To je ipak Malta, ne smiju biti u strahu. Oni su Hrvatska i osim Kovačića niko nije pravio višak jedan na jedan. Ko će raditi to ako neće oni. Ovo je upućeno svima koji su bili na terenu u prvom dijelu u igri prema naprijed”izjavio je selektor “Vatrenih” i dodao:

“Nismo ekipa, nismo još. Rekao sam im to. Prije Svjetskog prvenstva postali smo ekipa, sada to ponovo nismo. Gledamo samo svoju promociju i tako neće moći dalje. Mladi igrači moraju biti dio ekipe i ako ja dođem sa poštovanjem prema Luki, Perišiću, Lovrenu, Vidi, onda i oni moraju. Do 25. maja neću davati intervjue. Hvala na podršci i vidimo se na pripremama za Evropsko prvenstvo”jasan je bio Dalić.

Evropsko prvenstvo u fudbalu na programu je od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime