Nedović: "Svi znamo da to može veoma lako da krene u pogrešnom pravcu"

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet će na otvaranju Evrolige u prepunoj Areni ugostiti ekipu Asvela, a taj susret najavio je Nemanja Nedović.

Nemanja Nedović smatra da su on i saigrači spremni za ovaj meč, ali isto tako očekuje da će utakmica protiv Asvela biti vrlo iscrpljujuća.

“Dolazi nam u goste ekipa koja je atletski jako moćna, koja ima veoma iskusne igrače na evroligaškom nivou. Tako da, neće biti nimalo lako. Igra im se zasniva na dvojcu De Kolo – Lovernj, tu prijeti najveća opasnost, imaju jakog aduta u visokom igraču Folu. Tako da sigurno jedna iscrpljujuća utakmica nas očekuje, ali smo dobro radili ovu sedmicu i mislim da smo spremni” – rekao je Nedović, a sa svojim timom će igrati u prepunoj Areni: 

“To jeste motiv, naravno, ali mi moramo da se fokusiramo na teren, da ta euforija ne utiče na nas. Svi znamo da to može veoma lako da krene u pogrešnom pravcu. Pun fokus na teren pa ćemo vidjeti”.

Prva utakmica u sezoni, protiv Igokee, nije bila najsjajnija, ali je i pokazala da Zvezda raspolaže jakim individualnim adutima.

“Prva je bila pomalo sa tenzijom, stegnuti smo bili na početku što je normalno. Nismo uigrani, ne znamo još gdje smo sa snagom u odnosu na ostale ekipe tako da je sve to bilo prirodno. U drugom poluvremenu je sve to bolje izgledalo. Iz te utakmice nosimo pozitivan utisak zbog tog drugog poluvremena i pokušaćemo to da prenesemo na utakmicu sa Asvelom i da se uigramo što je bolje moguće i da uklopimo igrače koji su bili povrijeđeni” – kazao je Nedović.

Dobio je i pitanje kako se navići sada na Arenu nakon Pionira.

“Odradili smo juče trening i večeras… Dobro, koševi su isti, lopte su iste tako da… Potrebno je samo da se fokusiramo na teren i da ne obrađamo pažnju šta se dešava van njega” – odgovorio je Nedović.

Postavi odgovor